Rudy Wetzel en Daan Guldemond samen aan de slag met de selectie van Pusphaira

posted by bestuur
dinsdag, mei 9, 2017

In seizoen 2017/2018 zullen hoofdtrainers Rudy Wetzel en Daan Guldemond samen aan de slag gaan met de selectie van onze vereniging ESVV Pusphaira. Met deze combinatie van trainers en ervaring hopen we beter grip te krijgen op de dynamische situatie van de vereniging.

De club groeit de laatste jaren snel doordat de TU/e groeit en meer studenten die in Eindhoven komen wonen zich direct inschrijven bij ons, waar ze vroeger bij hun thuisvereniging bleven spelen. Daarnaast willen we ons ook meer richten op scholieren die elders gaan studeren, maar nog in Eindhoven wonen: ook deze studenten mogen bij ons voetballen. Bovendien is het verloop is hoger dan bij een gemiddelde voetbalvereniging, omdat student zijn een voorwaarde is om lid te mogen zijn van de club. Er is dan ook geen jeugd waarop onze vereniging kan bouwen. Het waarnemen van talent tussen de tientallen inschrijvingen van (internationale) studenten die we jaarlijks krijgen vergt daarmee extra inspanning.

Daarnaast gaat het eerste elftal een spannende ontknoping tegemoet: we zijn enerzijds nog niet zeker van directe handhaving in de 4e klasse, en maken anderzijds nog kans om nacompetitie  voor promotie te mogen spelen doordat het goed geklasseerd staat voor de periode titel.

Rudy heeft veel ervaring op alle niveaus van het voetbal waar onze amateurvereniging veel aan kan hebben bij het ontwikkelen van spelers en beleid, terwijl Daan juist veel kennis heeft van de vereniging en spelers omdat hij al een aantal jaren bij de club betrokken is. Samen met staf en bestuur gaan zij de komende tijd de uitdaging aan om onze vereniging nog succesvoller te maken.