Pusphaira 1 handhaaft zich in de 4e klasse!

posted by bestuur
woensdag, juni 7, 2017

Nadat Pusphaira vorige week tegen een nederlaag was aangelopen bij Reuver was het deze week er op of er onder voor Pusphaira. Winst zou handhaving tot gevolg hebben, terwijl een gelijkspel of verlies degradatie voor ons en promotie voor tegenstander V.V. de Zwaluw zou betekenen.

Foto’s van de wedstrijd vind je hier.

Na een sterk begin van de Zwaluw met 2 goede kansen nam Pusphaira het heft in handen. Een corner van Pusphaira viel plots voor de voeten van Roel Smouter, die de bal met zijn linker kon binnenschieten. Vrij snel na de 1-0 kreeg Philip Klees de bal aan de linkerkant van het veld, met een fenomenale krul in de rechterbovenhoek zette hij de stand nog voor rust op 2-0. Het ideale scenario voor Pusphaira.

Ook in de tweede helft ging Pusphaira rustig door met waar ze gebleven waren, goed voetballen en doelpunten maken. Na een klein kwartier in de tweede helft kreeg Pusphaira een corner, waarbij de bal in de handen van de keeper belandde. Deze liet de bal net te ver van zijn handen afspringen waardoor Jochem Meijer de bal kon binnenlopen. Na deze 3-0 leek het vertrouwen weg bij de Zwaluw. Een vrije trap van Daniel Trivellato leidde de goal van Paweł Drabik in. En in de laatste paar minuten kon aanvoerder Daniel Trivellato, die zijn laatste wedstrijd voor Pusphaira speelde, nog aanleggen voor een penalty. Deze werd feilloos in de rechteronderhoek geschoten waarmee de eindstand van 5-0 op het scorebord kwam.

Al met al een geweldige middag waarbij het fust, aangeboden door afzwaaiend hoofdtrainer Nick Raaijmakers, goed heeft mogen smaken.