NIEUWS

Pusphaira zoekt een nieuwe hoofdsponsor!
19.05.2018
geplaatst door bestuur

Bent U met uw bedrijf geïnterreseerd in het hoofdsponsorschap van Dé studentenvoetbalclub in Eindhoven? Neem dan contact op via sponsorcomissie@pusphaira.nl voor meer informatie.

GEEN training op vrijdag 11 en woensdag16 mei
30.04.2018
geplaatst door bestuur

Vrijdag 11 mei zal er geen training gegeven worden!
Ook zal wegens het 5×5 toernooi er geen training zijn op woensdag 16 mei!

GEEN training op Koningsdag
19.04.2018
geplaatst door bestuur

Vrijdag 27 april zal er geen training zijn voor de lagere elftallen door Koningsdag!

5×5 Toernooi komt er weer aan!
28.03.2018
geplaatst door bestuur

Beste student,

Woensdag 16 mei is het weer tijd voor het jaarlijkse Pusphaira 5×5 toernooi: een gezellige voetbalmiddag/avond met aansluitende barbecue! Het toernooi begint om 16.30 uur.
Dit is de link naar het Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/351023208736502/

De inschrijfkosten per team (mannen, vrouwen, of gemixt) bedragen €10, mee barbecueën kost €5 per persoon. Je hebt dus minimaal 5 mensen per team nodig, en er mogen maximaal 2 Pusphairanen in één team deelnemen.

Inschrijven kan t/m 2 mei, via de volgende link: https://goo.gl/forms/5bGLmyE2fUiH7v8E3

Tot dan!

De 5×5 commissie

AFGELASTINGEN 4-3-2018
02.03.2018
geplaatst door bestuur

De KNVB heeft alle wedstrijden (uit en thuis) afgelast voor het weekend van 4-3-2018.

————
The KNVB cancelled all matches for sunday 4th of March.

PUSPHAIRA VR1 – HELVOIRT VR1: 3-2!
26.02.2018
geplaatst door bestuur

Wedstrijdverslag:

PUSPHAIRA VR1 – HELVOIRT VR1: 3-2!

Zondag 25 februari 2018

De dames van Pusphaira waren de hele dag al onrustig. Ze speelden pas om 14:30 in plaats van het gebruikelijke 12 uur. Iris had het briljante idee om voorafgaand aan de wedstrijd gezamenlijk soep te eten. Het grootste deel van de groep kwam net terug van een week wintersport. Onder genot van wat broodjes en groentesoep werden de blunders nog eens goed besproken. Het leek bijna gezellig. Teun riep iedereen weer tot de orde van de dag. Er moesten vandaag punten gepakt worden. Winst betekende namelijk dat er voorlopig geen sprake is van degraderen.
De opstelling en tactiek waren duidelijk. Omkleden en knallen maar! Op mysterieuze wijze mistte opeens een groot deel van de teamtas. Daardoor moesten een aantal meiden in hun onderbroek spelen. Geintje hihi.

Leggings, thermoshirts en handschoenen. Dit was allemaal nodig om de kou te kunnen trotseren. Iedereen wilde het graag warm krijgen want in de eerste minuten werden mooie loopacties gecreëerd. Toch kon de keeper van Helvoirt niet goed bereikt worden.
We kregen een corner tegen. Een mooi schot belande op het hoofd van een speelster van Helvoirt. Leontien kon met een katachtige reflex haar linkerbeen tegen de bal zetten. Helaas stuitte de bal voor de tegenstander. ‘’Bedankt voor het cadeautje’’ gniffelde ze nog en maakte de 0-1.

Een poosje later viel de 0-2 door een knap schot van buiten de zestien. Leo sprong nog omhoog maar het was eigenlijk alleen voor de show. De bal was perfect geplaatst. Geen houden aan.

Het vertrouwde duo Urp (red. Laura) en Nel (red. Laura) zette de verdediging goed neer. Helaas moest Nel veel te vroeg het veld verlaten door een nare blessure aan haar bovenbeen.
Sanne kon hierdoor starten aan de wedstrijd en nam haar plekje over.

De naam Helvoirt komt van “hel”, een woest, moerassig gebied, met erdoorheen een “voort” ofwel een doorwaadbare doorgang, een weg door de broeklanden.

Als we deze voorkennis hadden gehad, dan was het wellicht heel anders verlopen. De moeras-koningin van Helvoirt bepaalde het hele spel. Zij besloot wie er in en uit haar moeras kwam. Zo probeerde ze ook steeds haar onderdanen het zware werk te laten doen. Zo wist ze sluwe steekballen te geven. Girtje kon de steekballen die uit het moeras kwamen goed opvangen en schoot ze met plezier zo weer terug. Marina was de directe tegenstander. Deze Braziliaanse is al enige tijd in Nederland en heeft geleerd hoe je met moeras-koninginnen om moet gaan. Je laat ze in haar moeras lekker aanmodderen maar als ze besluit een uitstapje te maken laat je weten wie daar de baas is.

Inge, Janiek en Demi leken niet te kunnen beslissen wie van hun moest gaan scoren. Rond de 16 van de tegenstander werd rond getikt maar niemand durfde te schieten. Vanuit het moeras keek Marina dit aan. Ze wilde zo graag scoren maar zat vastgezogen in het moeras. Ze gluurde opzij. De moeras-koningin was een tukje aan het doen. Marina bevrijde zichzelf en rende richting het doel. De bal kwam voor haar voeten. Met een mooie dropkick schoot ze de bal mooi over de keeper heen. 1-2. RUST!

In de rust werd besproken hoe we het moeras gingen droogleggen.
Ik kan u alvast zeggen dat na het spelen van de tweede helft het moeras was getransformeerd tot een woestijn.
Xenia en Robin voelden dat het wat warmer ging worden de tweede helft. Hierdoor ontdooiden ze en konden ze met hun loopacties de tegenstander helemaal gek spelen.

Iris stond niet op haar favoriete plekje. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te toen. Denken jullie dat ze dan haar best niet meer doet? Fout! Net als de rest van het team bleef ze erin geloven en werkte ze op volle toeren om onze helft te verdedigen. Hard voor elkaar willen werken is iets wat dit team sterk maakt. Zo had Janiek al 100 sprintjes langs de lijn erop zitten. Zonder bevredigend resultaat. Totdat ze oog in oog met de keeper kwam te staan. Ze had 1 seconde bedenktijd wat ze met de bal moest doen. In deze seconde zijn zo’n 5 verschillende scenario’s van begin tot eind doorgenomen. Uiteindelijk besloot ze gewoon maar heel hard te schieten. GOAL! 2-2

Daar hadden we Demi nog. De hele wedstrijd was ze al goed aan het spelen en heeft verschillende tegenstanders laten huilen. Hoe frustrerend is het ook als iemand je steeds te slim af is en je voorbij sprint alsof je er niet bent? De keeper stond haar echter met een grijs op te wachten. ‘’Laat haar maar schieten’’ dacht ze. Demi had namelijk de grote pech dat haar schoten op wat haartjes na steeds het goal misten. Totdat het bevrijdende moment kwam. Al het harde werken werd beloond met een doelpunt. 3-2!

Toen Teun zijn trots liet blijken in de kleedkamer hield niemand het meer droog. Zijn mooie woorden galmden nog na toen we onze brok in de keel wegspoelden met het welverdiende biertje. Barry aan en party maar!

Carnaval
07.02.2018
geplaatst door bestuur

Beste leden,

I.v.m. de carnaval zijn de volgende trainingen afgelast:
Herenselectie: donderdag 8 en dinsdag 13 februari
Dames: Dinsdag 13 februari
Lagere elftallen: vrijdag 9 februari
——
Dear members,
Due to the carnaval the following trainings are cancelled:
Men’s selection: Thursday 8th of February and Tuesday 13th of February
Ladies: Tuesday 13th of February
Lower teams: Friday 9th of February

Winterstop
14.12.2017
geplaatst door bestuur

Aankomende zondag (17-12) is de laatste wedstrijddag van het najaarsseizoen, hierna begint de winterstop.
Dit betekent ook dat vrijdag 15 december de laatste training zal zijn.

Na de winterstop beginnen we weer a:ls volgt:
Herenselectie: eerste training op zondag 7 januari, tweede training op dinsdag 9 januari.
Dames: eerste training op dinsdag 9 januari, tweede training op donderdag 11 januari.
Lagere elftallen: eerste training op woensdag 17 januari, tweede training op vrijdag 19 januari.

AFGELASTINGEN 10-12-2017
09.12.2017
geplaatst door bestuur

A.S. Zondag zijn alle wedstrijden in zowel de A als de B-categorie afgelast, dit heeft betrekking tot de volgende wedstrijden:

Pusphaira VR 3 – RKDSV VR2
Pusphaira 3 – Acht 5
Pusphaira VR1 – VCB VR1

Ook de volgende uitwedstrijden zijn afgelast:

Nederwetten VR2 – Pusphaira VR2
Acht 8 – Pusphaira 5
SBC 12 – Pusphaira 6
RKSV Heeze 4 – Pusphaira 2
De Weebosch 1 – Pusphaira 1