NIEUWS

Alle trainingen op donderdag 27-4 gaan NIET door in verband met koningsdag!
26.04.2017
geplaatst door bestuur

Alle trainingen op donderdag 27-4 gaan NIET door in verband met koningsdag!

Rudy Wetzel nieuwe hoofdtrainer Pusphaira
13.04.2017
geplaatst door bestuur

Met ingang van seizoen 2017/2018 zal Rudy Wetzel de hoofdtrainer van Pusphaira zijn.

Rudy is het huidige seizoen nog werkzaam als trainer bij EMK, maar zal in de zomer de overstap maken naar onze studentenvereniging. Het bestuur kijkt er naar uit om samen te werken met deze ervaren trainer.

Teun Bosch nieuwe hoofdtrainer dames ESVV Pusphaira
07.04.2017
geplaatst door bestuur

Wij zijn trots om te mogen mededelen dat Teun Bosch in seizoen 2017/2018 de nieuwe hoofdtrainer zal zijn voor de damesafdeling van Pusphaira.

Teun studeert werktuigbouwkunde aan de TU/e en zit in zijn laatste jaar van zijn master. Hij voetbalt zelf al meerdere jaren bij de vereniging, heeft twee jaar geleden een jaar in het bestuur van de vereniging gezeten en was het afgelopen seizoen al assistent trainer van de dames, en coach van het tweede dames elftal.

Als bestuur wensen wij Teun heel veel succes bij deze nieuwe uitdaging!

De open training is nu op donderdag in plaats van vrijdag!
02.03.2017
geplaatst door bestuur

Vanwege de lage opkomst hebben we besloten om de open training die plaatsvond op vrijdag 20:30-22:00 voor de rest van het seizoen te schrappen. In plaats daarvan kun je, indien je een geldige sportkaart hebt, aansluiten op de donderdagtraining van de lagere elftallen. Deze is elke donderdag van 19:00 tot 20:30 uur.

Beide hoofdtrainers vertrekken aan het seizoenseinde bij Pusphaira
22.02.2017
geplaatst door bestuur

Na een seizoen hoofdtrainer te zijn geweest bij de heren en twee seizoen hoofdtrainer bij de dames vertrekken zowel Nick Raaijmakers als Jan Scheepers aan het einde van het seizoen bij de studenten van ESVV Pusphaira.

Nick Raaijmakers heeft aan het bestuur van ESVV Pusphaira te kennen gegeven dat hij na 3 jaar werkzaam te zijn geweest bij ESVV Pusphaira als assistent- en hoofdtrainer gaat de 32-jarige trainer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Ook Jan Scheepers geeft aan dat hij na dit seizoen vertrekt Pusphaira. Met name omdat het naar eigen zeggen tijd is voor een frisse wind in de vereniging, en dat hij zelf meer tijd met zijn familie wil doorbrengen na dit seizoen.

Het bestuur van ESVV Pusphaira zal in samenwerking met het Studenten Sport Centrum Eindhoven (SSCE) binnenkort op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Leuke bijbaan én iets toevoegen aan Pusphaira?
09.02.2017
geplaatst door bestuur

http://www.werkenbijviggo.nl

Geïnteresseerd?

Vraag het bestuur naar meer info!

DBS 1 – Pusphaira 1
30.01.2017
geplaatst door bestuur

DBS begint vol goede moed aan de 1e helft, met in de 4e minuut een goede schietkans voor Toon Sweegers. Keeper Triantos Konstantinos van Pusphaira kan knap redding brengen. Daarna gebeurt er weinig meer. Pusphaira zakt in en speelt op de counter. DBS komt er steeds maar niet doorheen. Het blijft bij kleine mogelijkheden voor de thuisploeg. Pusphaira krijgt in de 39e minuut een goede schietkans middels Philip Klees. Maar ook deze verandert niets aan de ruststand. Met een teleurstellende vertoning van beide ploegen gaan ze naar de kleedkamer.

De 2e helft heeft een rustige start. Pusphaira heeft in 57e min een kansje via Roel Smouter. Keeper Tim ter Haar brengt knap redding. In de 59e min krijgt DBS de 1e kans van de 2e helft als Devin Tholel op doel schiet. In de 60e minuut komt DBS op voorsprong als Stijn van den Berk de bal met een droog schot in de rechterhoek werkt, 1-0. De 2-0 valt 2 minuten later middels een intikkertje van Wesley de Turck. De stand wordt in de 63e minuut uitgebreid naar 3-0 als Mike Spruyt in drieën de bal binnen werkt. Dit is tevens de eindstand. Want DBS vergeet vandaag om de tegenstander over de knie te leggen.

Het was van beide kanten geen geweldige wedstrijd, maar DBS bleek over het geheel de betere ploeg. DBS kon het veldoverwicht pas in de 2e helft tot uiting brengen. De 3 punten blijven vandaag terecht in Meerhoven.

Man of the match van DBS zijde: Yurjen de Jongh. Vvanwege de rust in zijn spel, zijn overzicht en zijn foutloze spel. Samen met Mike Box een uitstekend duo achterin.

Opstelling DBS 1.Tim ter Haar, 2. Marijn van Asten, 3. Mike Box, 4. Yurjen de Jongh, 5. Edwin Riestra , 9.Ruud van Breemen (76e Elroy Leijten), 10. Mike Spruyt, 13. Devin Tholel, 15. Stijn van den Berk, 16. Toon Sweegers (77e Niels van Gemert), 17. Wesley de Turck (69e Dominique van den Wildenberg).

Bron: ©2017 Amateurvoetbal Eindhoven

P1 – SV Lierop 1: SV Lierop lijdt blamerende nederlaag
14.12.2016
geplaatst door bestuur

LIEROP – ‘Want d’r in, da telt’ staat er met koeienletters op de site van ESVV Pusphaira en daar zal menigeen langs de lijn aan gedacht hebben bij het aanschouwen van de wedstrijd Pusphaira tegen Lierop. Want waar de Lieroppenaren menige kans lieten liggen, bleken de studenten-voetballers zeer effectief. Niet honderd procent effectief, want het was aan de prima keepende Sjoerd Hooglugt te danken dat het bij ‘slechts’ vier Eindhovense doelpunten bleef. 

Zoals te verwachten viel, had Lierop in het begin van de wedstrijd het overwicht en in de negende minuut had Bart van Brussel een enorme kans de score te openen. Hij knalde naast. Vijf minuten later een grote kans voor Roel Smouters aan de andere kant, maar de ingreep van Sjoerd Hooglugt was prima. Lierop had gewaarschuwd moeten zijn, want het bleef niet bij deze ene kans voor Pusphaira. Lierop was veelal de aanvallende partij en wist de nodige corners af te dwingen, maar de thuisploeg kwam er regelmatig gevaarlijk uit.

Corner

In de 36e minuut weer een goed opgezette Eindhovense aanval die door de stevige spits Peter Crooijmans doeltreffend werd afgerond, 1-0. Een paar minuten later had Crooijmans de 2-0 op zijn pantoffel na een prima steekpass van Philip Klees. Sjoerd Hooglugt voorkwam dat. Een prachtige kopbal van Hidde Maas na een prima voorzet van Ralf van de Laar werd met een sterke reflex door doelman Triantos tot corner gewerkt. De Eindhovense doelman was even later in een één-tegen-één-situatie ook Bart van Brussel de baas.

Man of the match

Na de rust hoopten de Lieropse supporters op een ommekeer, maar van het begin af aan bleek dat niet het geval. De roodwitten speelden steeds slordiger en inspiratieloos en werden op alle fronten afgetroefd door de Eindhovense studenten. Uit een corner kopte Jochem Meijer in de 49e minuut de 2-0 binnen. In de 56e minuut viel een voorzet van links over de Lieropse verdedigers heen voor de voeten van Roel Smouter, die droog binnen knalde, 3-0. Met enkele wissels en omzettingen in het veld probeerde Lierop wanhopig de bakens te verzetten, maar het haalde niets uit. Het was af en toe prijs schieten voor Pusphaira op het doel van Sjoerd Hooglugt die daardoor kon uitgroeien tot de man of the match. Lierop deed wat het kon en kreeg nog kansjes ook, maar dan zat het weer niet mee. Ralf van de Laar en Bart van Brussel troffen de lat en twee prima schoten van Bart van Brussel werden goed gestopt door doelman Konstantinos Triantos. Spits Crooijmans zorgde met een treffer na goed voorbereidend werk van Smouters voor de 4-0 eindstand.

Bron: ’t Contact (http://www.hetcontact.nl/sport/20161212/sv-lierop-lijdt-blamerende-nederlaag)