PUSPHAIRA VR1 – HELVOIRT VR1: 3-2!

posted by bestuur
maandag, februari 26, 2018

Wedstrijdverslag:

PUSPHAIRA VR1 – HELVOIRT VR1: 3-2!

Zondag 25 februari 2018

De dames van Pusphaira waren de hele dag al onrustig. Ze speelden pas om 14:30 in plaats van het gebruikelijke 12 uur. Iris had het briljante idee om voorafgaand aan de wedstrijd gezamenlijk soep te eten. Het grootste deel van de groep kwam net terug van een week wintersport. Onder genot van wat broodjes en groentesoep werden de blunders nog eens goed besproken. Het leek bijna gezellig. Teun riep iedereen weer tot de orde van de dag. Er moesten vandaag punten gepakt worden. Winst betekende namelijk dat er voorlopig geen sprake is van degraderen.
De opstelling en tactiek waren duidelijk. Omkleden en knallen maar! Op mysterieuze wijze mistte opeens een groot deel van de teamtas. Daardoor moesten een aantal meiden in hun onderbroek spelen. Geintje hihi.

Leggings, thermoshirts en handschoenen. Dit was allemaal nodig om de kou te kunnen trotseren. Iedereen wilde het graag warm krijgen want in de eerste minuten werden mooie loopacties gecreëerd. Toch kon de keeper van Helvoirt niet goed bereikt worden.
We kregen een corner tegen. Een mooi schot belande op het hoofd van een speelster van Helvoirt. Leontien kon met een katachtige reflex haar linkerbeen tegen de bal zetten. Helaas stuitte de bal voor de tegenstander. ‘’Bedankt voor het cadeautje’’ gniffelde ze nog en maakte de 0-1.

Een poosje later viel de 0-2 door een knap schot van buiten de zestien. Leo sprong nog omhoog maar het was eigenlijk alleen voor de show. De bal was perfect geplaatst. Geen houden aan.

Het vertrouwde duo Urp (red. Laura) en Nel (red. Laura) zette de verdediging goed neer. Helaas moest Nel veel te vroeg het veld verlaten door een nare blessure aan haar bovenbeen.
Sanne kon hierdoor starten aan de wedstrijd en nam haar plekje over.

De naam Helvoirt komt van “hel”, een woest, moerassig gebied, met erdoorheen een “voort” ofwel een doorwaadbare doorgang, een weg door de broeklanden.

Als we deze voorkennis hadden gehad, dan was het wellicht heel anders verlopen. De moeras-koningin van Helvoirt bepaalde het hele spel. Zij besloot wie er in en uit haar moeras kwam. Zo probeerde ze ook steeds haar onderdanen het zware werk te laten doen. Zo wist ze sluwe steekballen te geven. Girtje kon de steekballen die uit het moeras kwamen goed opvangen en schoot ze met plezier zo weer terug. Marina was de directe tegenstander. Deze Braziliaanse is al enige tijd in Nederland en heeft geleerd hoe je met moeras-koninginnen om moet gaan. Je laat ze in haar moeras lekker aanmodderen maar als ze besluit een uitstapje te maken laat je weten wie daar de baas is.

Inge, Janiek en Demi leken niet te kunnen beslissen wie van hun moest gaan scoren. Rond de 16 van de tegenstander werd rond getikt maar niemand durfde te schieten. Vanuit het moeras keek Marina dit aan. Ze wilde zo graag scoren maar zat vastgezogen in het moeras. Ze gluurde opzij. De moeras-koningin was een tukje aan het doen. Marina bevrijde zichzelf en rende richting het doel. De bal kwam voor haar voeten. Met een mooie dropkick schoot ze de bal mooi over de keeper heen. 1-2. RUST!

In de rust werd besproken hoe we het moeras gingen droogleggen.
Ik kan u alvast zeggen dat na het spelen van de tweede helft het moeras was getransformeerd tot een woestijn.
Xenia en Robin voelden dat het wat warmer ging worden de tweede helft. Hierdoor ontdooiden ze en konden ze met hun loopacties de tegenstander helemaal gek spelen.

Iris stond niet op haar favoriete plekje. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te toen. Denken jullie dat ze dan haar best niet meer doet? Fout! Net als de rest van het team bleef ze erin geloven en werkte ze op volle toeren om onze helft te verdedigen. Hard voor elkaar willen werken is iets wat dit team sterk maakt. Zo had Janiek al 100 sprintjes langs de lijn erop zitten. Zonder bevredigend resultaat. Totdat ze oog in oog met de keeper kwam te staan. Ze had 1 seconde bedenktijd wat ze met de bal moest doen. In deze seconde zijn zo’n 5 verschillende scenario’s van begin tot eind doorgenomen. Uiteindelijk besloot ze gewoon maar heel hard te schieten. GOAL! 2-2

Daar hadden we Demi nog. De hele wedstrijd was ze al goed aan het spelen en heeft verschillende tegenstanders laten huilen. Hoe frustrerend is het ook als iemand je steeds te slim af is en je voorbij sprint alsof je er niet bent? De keeper stond haar echter met een grijs op te wachten. ‘’Laat haar maar schieten’’ dacht ze. Demi had namelijk de grote pech dat haar schoten op wat haartjes na steeds het goal misten. Totdat het bevrijdende moment kwam. Al het harde werken werd beloond met een doelpunt. 3-2!

Toen Teun zijn trots liet blijken in de kleedkamer hield niemand het meer droog. Zijn mooie woorden galmden nog na toen we onze brok in de keel wegspoelden met het welverdiende biertje. Barry aan en party maar!