Geschiedenis

Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira ([poesfajra]) is één van de grootste studentensportverenigingen van het Studentensportcentrum van de Technische Universiteit Eindhoven. De vereniging is in 1965 opgericht en vierde in oktober 2015 haar 50 jarig jubileum, oftewel het tiende lustrum! De naam Pusphaira komt uit het Grieks; pus betekent voet en spheres betekent bal.
Er wordt bij Pusphaira gevoetbald op verschillende niveaus: er is de selectie (P1 en P2) voor degenen die hun leven geven voor de sportieve prestaties van de vereniging, en er zijn lagere elftallen, die vooral met gezelligheid in het vaandel voetballen. Er zijn ook twee damesteams (Vr1 & Vr3).

De competitie vangt begin september aan en eindigt in april of mei. Wel starten in augustus al de bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden worden op zondagen gespeeld. Thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark de Hondsheuvels. Alle teams spelen competitie onder auspiciën van de KNVB.

Naast (competitie-)wedstrijden worden er trainingen gegeven. Voor de trainingstijden van dit seizoen verwijzen we je naar het kopje trainingen.
Naast Pusphaira is er voor de oud-leden een vereniging in het leven geroepen genaamd Postphaira. Postphairanen – ook wel OPA-leden genoemd – ontvangen het clubblad en kunnen deelnemen aan bepaalde evenementen, zoals het Nieuwjaarstoernooi en IT-toernooi. Zo blijven zij betrokken bij de vereniging.

Trainingsavonden zijn geen georganiseerde activiteiten, maar van evident belang voor het voortbestaan van Pusphaira. Vooral op donderdag begint de Pusphaira-gezelligheidstrein in het Sportcentrum en eindigt vaak in de vroege uurtjes in de kroegen op Stratumseind.

Pusphaira is er trots op dat zij als een prominente vereniging wordt beschouwd binnen het Sportcentrum. Dit komt door het actieve barhangen na trainingen en wedstrijden, het meedoen aan vele evenementen (Batavierenrace, uitwisselingen, etc.) en de organisatie van haar eigen evenementen, zoals: 5×5-toernooi, IT-toernooi, Nieuwjaarsborrel, kroegentocht, SinterKerst, bowlen, afsluiting van het seizoen-BBQ enzovoorts.