Technische staf


Rudy Wetzel
Trainer/Coach Pusphaira 1

Geboren in Surabaja (Indonesië) en opgegroeid in Den Haag. Hij heeft 2 kinderen Tiesja (31) en Simon (29). Hij heeft 23 jaar in Amersfoort gewoond. Sinds 2008 is Rudy woonachtig in Eindhoven. Zijn vrouw Wilma ( mei 2014 getrouwd), kent hij al vanaf de lagere school. Zij zijn nu 15 jaar samen.
Rudy heeft 30 jaar bij de Nederlandse Politie in de regio Utrecht gewerkt. Daar was hij docent- IBT (Integrale Beroepsvaardigheid Training), -Sociale Vaardigheden, -AZV (Aanhouden en Zelf Verdedigen), -FMV (Fysiek Mentale Vorming), -Vuurwapen instructie en Wetskennis, -Mentale Kracht, -zwemmend redden en –gevaarbeheersing. Tussendoor heeft Rudy 7 jaar fulltime bij Vitesse in het betaald voetbal gewerkt. Sinds 2004 is hij weer terug bij de politie, nu als docent aan de politieacademie in Eindhoven

Voetbalverleden;
Rudy werd als voetballer geselecteerd voor het JPN (Jeugd Plan Nederland) en op 16-jarige leeftijd in de 4e klasse amateurs, bij VCS. Speelde enkele jaren in de hoofdklasse amateurs bij VUC en bij RVC. Hij werd ontdekt door Tonny Bruins Slot en opgeleid door Telstar uit Velsen, dat toen in de ere-divisie speelde. Als profvoetballer even bij Haarlem. Daarna FC Amsterdam en SC Amersfoort, beiden in de 1e divisie. Tot zijn 38e in Amerfoort gespeeld bij AFC Quick 1890, Amersfoort (2e klasse), met een tussenstap naar zaterdag club CJVV (1e klasse), omdat hij toen 2 jaar trainer werd van een zondag club. De laatste jaren speelt Ruud bij de veteranen

Zijn trainers carriere;
Toen hij 19 jaar werd en afstudeerde op het CIOS (sportopleiding), beloofde hij zichzelf zijn energie te steken in het trainen en coachen van jeugd. In zijn nu 44-jarige trainerscarrière heeft Ruud 25 jaar met topjeugd gewerkt. VCS de B- jeugd, RVC de pupillen, VUC de A- jeugd, allen toen top- amateur clubs uit de Haagse regio. Bij APWC uit Amersfoort had hij John v.d.Brom nog onder zijn hoede. En bij AFC Quick 1890 trainde Rudy in de jaren ‘80 4 seizoenen lang de A, B, C en D – selectie, toen al drie keer per week. In 1991 werd Rudy door Jan Streuer en Jan Jongbloed naar Vitesse gehaald. Na 6 jaar het politiewerk met Vitesse te hebben gecombineerd, besloot Ruud op 10 maart 1997 fulltime in dienst te treden bij Vitesse. Rudy was de eerste fulltime jeugdtrainer met een overeenkomst voor onbepaalde tijd en was de “langst zittende” jeugdtrainer ooit van Vitesse. In de dertien jaar bij Vitesse werkte Rudy met alle leeftijdgroepen. Van onder 23 tot en met D- jeugd. Dus een echte “ontwikkel- trainer”. Zijn bijdrage bracht talenten voort als Roy Makaay, Peter Wisgerhof, Theo Janssen, Nicky Hofs, Stijn Schaars, Davy Pröpper en Marco van Ginkel, Verder ontwikkelden de volgende talenten zich, mede dank zij Ruud, tot ere- divisie niveau; Ruud Knol, Mathieu Amoah, Remco vd Schaaff, Michael Janssen, Raymond Fafiani, Jhon v. Beukering, Michael Dingsdag en Eldridge Rojer, Jop van der Linden  en Bart Vriends Daarnaast werkte Rudy in zijn carrière samen met Leo Beenhakker, Henk ten Cate Frank, Ruud Gullit, Frans Hoek , Jan Zwartkruis, Stanley Brard, Edward Sturing, Jan Jongbloed en Theo Bos. Na zijn ontslag om economische reden bij Vitesse werd Rudy gevraagd zijn ervaring in dienst te stellen van FC Utrecht, waar hij de C2 onder zijn hoede nam. Vervolgens werd hij hoofd opleiding bij sv Huizen, een vereniging uit de zaterdag hoofdklasse. Ook is hij trainer/coach van de jeugd van PSV geweest. De laatste jaren werkte Ruud bij de amateurs in een combinatie baan als trainer 2e selectie senioren en hoofd opleiding van respectievelijk NWC (Asten) en sv Someren.

Rudy;
“Mijn ervaring met de studenten vereniging Pusphaira is een prettige. Ondanks de degradatie hebben we prettig kunnen werken. Heel bijzonder is het makkelijke contact met het bestuur. Zij zijn immers ook student. Als de spelers aanwezig zijn, dan gaan zij voor 100 %. Conflicten worden uitgesproken. En de gezelligheid is een belangrijk onderdeel van de club. We hebben door blessures en afwezigheid te veel punten verloren. En hopen daar het komend seizoen minder last van te hebben, zodat de terugkeer naar de vierde klasse gerealiseerd kan worden”.
———————————————————————


Teun Bosch
Trainer/Coach Pusphaira dames 1