Trainerspoule

posted by Bestuur
maandag, mei 8, 2017

Onze vereniging groeit. Dit is te zien tijdens trainingen, die drukbezocht zijn. In seizoen 2017/2018 zal er een extra trainingsblok zijn voor lagere elftallen. Dit biedt voor Pusphaira leden een kans om zich persoonlijk te ontwikkelen, door training te geven tijdens deze trainingsblokken. Daarnaast is het belangrijk voor de verduurzaming van onze vereniging dat we meer zelfvoorzienend worden: minder afhankelijk zijn van vaste trainers, en beter kunnen inspelen op afwezigheid van of gebrek aan trainers.

Wat zoeken we?

We zijn op zoek naar minimaal 8 leden die twee blokken à anderhalf uur per maand training willen geven. Dit betekent dat een student trainer 3 uur per maand op het veld staat, samen met een andere student trainer. Je staat dus nooit alleen. Deze blokken zullen op woensdagen plaatsvinden, tussen 19:00 en 20:30 en tussen 20:30 en 22:00 uur.

Vaardigheden:

– voetbalinzicht: een student trainer moet nuttige tips kunnen geven aan spelers

– groep kunnen leiden (makkelijk spreken voor een groep)

– Verantwoordelijkheidsgevoel richting spelers en materialen

Wat verwacht de vereniging van student trainers?

Wij verwachten van student trainers dat zij (samen) hun trainingen voorbereiden: dit houdt in dat ze op voorhand voor zichzelf hebben vastgesteld welke oefeningen ze willen doen in een training, en welke materialen hiervoor nodig zijn.

Voor aanvang van de training haalt de student trainer de sleutels op bij het SSC. Op het trainingsveld zorgen de student trainers dat de materialen naar het veld worden gebracht, en eventueel de lampen al worden aangezet. Na de training zorgen de student trainers ervoor dat de materialen weer worden opgeborgen, en de lampen worden uitgeschakeld. Als laatste moeten de sleutels weer geretourneerd worden naar het SSC. Voor deze instructies zal een instructievideo gemaakt worden.

Wat kan de student trainer van de vereniging verwachten?

We zullen voor het begin van het seizoen een workshop geven waarin geleerd wordt hoe een degelijke training in elkaar kan worden gezet. Daarnaast zullen Daan en Rudy aanspreekbaar zijn als het gaat om tips en tricks, en feedback.

Als student trainers de ambitie hebben om fanatieker te worden in het trainen, en bijvoorbeeld op vaste basis een team wil trainen, dan zal het bestuur haar best doen om te kijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn en om na te gaan wat hiervoor gefaciliteerd kan worden.