Commissies

Wij zijn een club die voor en door studenten bestaat. Dat betekent dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om deze mooie vereniging in stand te houden, door deel te nemen in één van de 18 commissies die de club kent. Commissies zijn leuk, leerzaam en vooral gezellig. Hieronder staat een overzicht, om inzichtelijk te maken welke commissies er zijn, wat ze inhouden, en wat er van je gevraagd wordt.

Je kunt je voorkeur(en) voor commissie(s) aangeven op je inschrijfformulier, of bij het bestuur.
Ben je al lid en wil je bij een commissie? De meeste commissies nemen ook nog later in het seizoen leden aan, lijkt dit je wat of heb je vragen, spreek dan één van de bestuursleden of iemand van de betreffende commissie aan!

read more...
Go(Blue)Green Commissie

De Go(Blue)Green commissie kijkt naar de duurzaamheid van onze vereniging, en manieren om dit te verbeteren.

read more...
STUTO Commissie

STUTO is een groot voetbaltoernooi in Rotterdam, waarmee wij mee helpen met organiseren.

read more...
Raad van Advies

Elk jaar worden de leden van de Raad van Advies gekozen door het nieuwe bestuur en deze bestaat normaal gesproken uit bestuursleden van voorgaande jaren. De RVA kan op elk moment gevraagd en ongevraagd advies geven.

read more...
Kledinglijn commissie

Heb jij creatieve, leuke of gave ideeën voor merch? Mist er echt iets in de webshop? Dit is de commissie om ervoor te zorgen dat jouw leukste ideeën voor Pusphaira merchandise werkelijkheid worden! De kledinglijn commissie is verantwoordelijk voor alle Pusphaira items in de webshop, van trainingstenues tot bierpullen.
Buiten het ontwerpen van merch zorg je er ook voor dat je de leden blij maakt door ze hun bestelde kleding/spullen te overhandigen en ben je dus als commissie bezig om alle bestellingen van de webshop te verwerken.
Lijkt je dit leuk? Meld je dan aan voor de kledinglijn commissie!

read more...
Activiteiten Commissie

De Activiteiten Commissie zorgt er voor dat er gedurende het hele jaar door evenementen georganiseerd worden. Denk aan een kroegentocht, cantus of nieuwjaarstoernooi, de Activiteiten Commissie verzorgt het allemaal! Als commissie lid zorg je voor de voorbereiding en het verloop van de evenementen, waardoor je zelf inspraak hebt in de evenementen agenda van Pusphaira. Wie wil dat nou niet?

read more...
Ski Commissie

Elk jaar organiseert de SkiCie een super leuke wintersport vakantie. Alle Pusphairanen die zin hebben in een sportieve vakantie in de sneeuw of zin hebben in lekker koud bier bij de Aprés-ski gaan mee. Lijkt het jou leuk om deze reis mee te organiseren? Meld je dan aan voor de SkiCie!

read more...
Promotie Commissie

De PR commissie is een nieuwe commissie wiens doel het is om Pusphaira bekend te maken onder de Eindhovense studenten. De PR commissie bestaat uit twee delen: Het maken van promotiemateriaal voor andere commissies zoals posters en het onderhouden van de website, facebook en dergelijke. Vind jij het leuk op te photoshoppen of schrijf jij fantastische wedstrijdverslagen? Dan is deze commissie iets voor jou!

read more...
Trainerspoule

Wil jij (leren hoe je moet) training geven aan andere clubleden? We bieden voor Pusphaira leden een kans om zich persoonlijk te ontwikkelen, door training te geven tijdens deze trainingsblokken. Student trainers kunnen coaching krijgen en zich hierdoor ontwikkelen. Je geeft 3 uur per maand training, en staat nog in je eentje op het veld. Geïnteresseerd, lees dan verder!

read more...
wAppCie

Het is belangrijk om de website en app up-to-date te houden, zodat alle leden op de hoogte kunnen blijven van het laatste nieuws.
Heb je kennis van websites of het bouwen van apps, of wil je er meer over weten? Neem contact op met het bestuur!

read more...
Sponsor Commissie

Sponsoren zijn een belangrijk aandeel in het bestaan van een vereniging. Ons motto is dan ook: Want geld in ’t laatje, da telt! Lijkt het jou nou ook leuk om bij de sponsorcommissie komen? Dan ben je van harte welkom! Daarnaast geldt: als je ideeën hebt voor sponsoren of sponsoracties dan horen wij die ook graag. Want iedereen weet: hoe meer mensen meedenken, hoe beter voor Pusphaira!

read more...
Foto Commissie

De fotocommissie zorgt voor de teamfoto’s en de individuele foto’s van de spelers. Maar misschien nog wel belangrijker: voor foto’s van alle evenementen en stapavonden van de club! Dus ben jij er altijd bij op feestjes, of ben je van plan er komend jaar (bijna) altijd bij te zijn? Dan moet je je inschrijven voor de fotocommissie! De fotocommissie zorgt er ook voor dat de foto’s uitgezocht worden en op de website staan, dus het is niet alléén maar domweg alles vastleggen 😉

read more...
Bar Commissie

Houd je van biertjes tappen (en drinken)? Wil je inspraak in de muziek die door de speakers in de kantine schalt en wil je meer mensen leren kennen? Dan moet je echt lid worden van de BaCo!
De BaCo is de commissie met de meeste leden en zij zorgen er samen voor dat er iedere zondag mensen achter de bar staan. Je hoeft niet iedere week en ook niet de hele zondag achter de bar te staan, want de commissie is groot genoeg om de lasten te verdelen. Ook de BaCo-uitjes, waar de nieuwe leden een tapcursus krijgen en daarna vertrokken wordt naar de stad, wil je niet missen.

read more...
Batavieren Commissie

De Batacie (Batavierencommissie) houdt zich bezig met het organiseren van de deelname van Pusphaira aan de Batavierenrace, de grootste (studenten)estafetteloop ter wereld! Het gaat om een supergaaf weekend weg met de club. Natuurlijk moet er eerst een stukje gerend worden en in een busje gereden worden, maar waar het allemaal om draait is het grote feest op zaterdagavond!

read more...
Intro Commissie

Tijdens de Introductieweek van de TU/e en de Fontys is het belangrijk dat we als Pusphaira laten zien dat we de leukste studentensportvereniging van Eindhoven zijn 😉 De Intro Commissie zorgt ervoor dat tijdens de Introductie alles geregeld is met betrekking tot promotie en activiteiten, super leuk om over mee te denken dus!

read more...
NaaiCo

Behoorlijk genaaid – sta je daar met je kapotte trainingspak op het veld warm te lopen.
Behoorlijk genaaid – sta je dan met goed fatsoen in je poezenpak met de kapotte rits.
Behoorlijk genaaid – sta je dan zonder promotiematerialen tijdens de introweek.

read more...
FixCie

De Fix-cie is de elite commissie van pusphaira die door de jaren heen als steunpilaar van de vereniging zich laat gelden. De wereld veranderd en dankzij de Fix-cie kan pusphaira de ontwikkelingen bijbenen. Zo werd de kalender in de 8e eeuw voor Christus een noodzakelijkheid, zo ook voor pusphaira. Maar al jaren zaten de knappe koppen van pusphaira met de handen in de haren over hoe zo'n kalender op te hangen, tot de oprichting van de Fix-cie!

read more...
BUS Commissie

De BUS-commissie regelt de deelname van Pusphaira aan een ander (buitenlands)toernooi. De afkorting BUS kan op twee manieren uitgelegd worden: “Buitenlands Uitje om te Sporten” of… de oorspronkelijke benaming: “Buitenlands Uitje om te Sletten” 😉

read more...
Kas Controle Commissie

De kas controle commissie is een verplichte commissie voor iedere vereniging. De commissie controleert de begrotingen, budgetten en realisaties van de penningmeester van de vereniging, en van de grotere commissie binnen de club. Je bespreekt met de betreffende penningmeester waar begrotingen op gebaseerd zijn, en wat de reden is voor afwijkingen in de realisatie van zo’n begroting.

read more...
Clubavond Commissie

Na de trainingen op woensdag, donderdag of vrijdag houden we een a twee keer per maand een clubavond in onze eigen kantine. Hier kunnen leden gezellig een drankje komen doen om de training en/of de week af te sluiten en om het weekend in te luiden. Naast het opengooien van de bar, kan er ook iets extra’s georganiseerd worden op zo’n avond (bijvoorbeeld een pubquiz of in een bepaald thema zoals Pasen). De clubavond commissie zorgt voor barpersoneel en eventueel voor het extra aankleden van de avond.

read more...
5×5 Commissie

Jaarlijks organiseert Pusphaira het 5x5 toernooi ter promotie van onze vereniging bij TU en Fontys studenten. Het is een eendags toernooi waarbij gemende teams bestaande uit leden en niet-leden strijden om de titel. Lijkt het jou leuk om dit toernooi te helpen met de organisatie van dit toernooi, meld je dan aan voor deze commissie!

read more...
IT Commissie

Ieder jaar organiseert Pusphaira het ‘International Students Soccer Tournament.’ Bij de organisatie van zo’n groot toernooi komt veel kijken. De accomodatie moet geregeld worden, het vinden van sponsors is noodzakelijk, maar daarnaast moet bijvoorbeeld ook voor entertainment gezorgd worden tijdens de feestavonden!

read more...
Scheidsrechters Commissie

Vind je het leuk om af en toe een wedstrijdje te fluiten of vind je het geen probleem? Vind je dat je een goede scheidsrechter bent of zou je het graag willen leren? Dan is de scheidsrechterscommissie (ook wel de scheidscie) iets voor jou! Samen met je commissieleden fluit je wedstrijden van de lagere elftallen, de dames en misschien zelfs P2.

read more...
Puspass Commissie

De Puspass is het clubblad van Pusphaira dat 3 tot 4 keer per jaar verschijnt. Met alle laatste nieuwtjes het progamma en vooral roddels. Dus vind je het leuk om te schrijven en ben jij degene die altijd aanwezig is bij feestjes en ben jij altijd op de hoogte van de laatste roddels? Dan is deze commissie iets voor jou! Of kan je goed overweg met InDesign en vind je het leuk om het clubblad vorm te geven? Ook dan is deze commissie iets voor jou!

De commissiebroschure vind je hier: Commissiebrochure19-20_NL++