Trainers


Daan Guldemond
Trainer/Coach Pusphaira 1

De 29 jarige Rosmalenaar is al sinds het begin van de jaren 10 in Eindhoven te vinden. Hier heeft hij zijn studie op het Fontys afgerond. In 2015 is hij begonnen als sport instructeur op het Studenten Sport Centrum Eindhoven. Door aanhoudende enkel blessures is hij al vroeg gestopt met zelf voetballen.

Zijn trainers carriere;
Ondanks de jonge leeftijd heeft Daan al wel 12 jaar trainerservaring. Hij is begonnen bij de jeugdelftallen JO12, JO11 en JO17 van OJC Rosmalen, en is al enkele jaren actief binnen de vereniging, zowel als trainer van lagere elftallen als selectie elftallen. Vanaf het seizoen 2019-2020 is Daan hoofdtrainer van Pusphaira. Vanaf het seizoen 2020- 2021 is hij ook weer als jeugdtrainer actief, dit keer bij FC Den Bosch

Als trainer;
Tijdens de selectie trainingen richt Daan zich voornamelijk op het inslijpen van het spel idee. Hij is een serieuze trainer die ook videoanalyse gebruikt en zijn kennis als krachttrainer om spelers een uitdagende training aan te bieden. Daarnaast staat gezelligheid en teambuilding hoog in het vandaal dus speelt hij ook af en toe nog mee tijdens de 3e helft.
——————————————————————————————

Twan van Helvert
Trainer/Coach Pusphaira 2

Mijn naam is Twan van Helvert, ik ben 52 jaar oud, getrouwd met Monique en we hebben 2 kinderen, Bregje en Stijn. Ik heb zelf gevoetbald bij Sarto en het inmiddels gefuseerde Velocitas in Tilburg. Dat was op de zaterdag in de 3de klasse.

25 jaar geleden starte ik als zelfstandig ondernemer bij PREMECO. Ik ben toen gestopt met voetballen in eerste teams en op lager niveau een balletje gaan trappen.
Toen mijn zoon een jaar of 6 was begon hij met voetballen. Ik kwam al snel oude bekenden tegen en zo ben ik vrij snel toch weer gestart: maar dit keer als trainer! Nadat ik diverse jeugdteams bij Noad had getraind, werd ik trainer van het 2e senioren team. Dat speelde toen in de reserve 2e klasse. Vervolgens ben ik bij Riel aan de slag gegaan als hoofdtrainer, uitkomend in de 5de klasse. Na 3 mooie jaren heb ik toen de overstap gemaakt naar Be ready (4de klasse). Daar ben ik gestopt omdat ik meer vrije tijd wilde voor andere hobby’s zoals fietsen op de race fiets of MTB (bij fietsclub TCT 93), ook dart ik geregeld.

Na 3 jaar geen voetbal en een goed gesprek met Daan en Marloes was ik snel weer enthousiast geraakt om op het veld te gaan staan!
Ik wil er dan ook weer vol voor gaan en er een mooi seizoen van maken samen met Daan en de overige begeleiding.

——————————————————————————————

Ferry Smith
Keeperstrainer Pusphaira

“Mijn naam is Ferry smith en ik heb linksbuiten gevoetbald bij diverse verenigingen en ben sinds 1999 als keepers trainer bezig. Het is een geweldig vak, en inderdaad het is een vak om je pupillen senioren beter te maken. Hiervoor heb ik zeer actief diverse cursus doorlopen. Onder andere de Maarten arts keepers trainer in Utrecht, ook bezocht ik voor meer diversiteit aan trainingen Joop Hielen keepers trainer PSV, Wim Ribbens Fc Eindhoven. Dit jaar wordt ik 63 jaar en wil nog steeds geen afscheid nemen van dit geweldig vak, en inderdaad het is een vak: Keepertrainer.”

Voordat Ferry bij Pusphaira actief werd, heeft hij 17 bij EMK Nuenen gewerkt als keeperstrainer bij de jeugd, maar ook bij het 1e en 2e elftal.
——————————————————————————————


Teun Bosch
Trainer/Coach Pusphaira Dames 1

Ik ben Teun Bosch, geboren in 1992 en afgestudeerd op de TU/e in 2019 en inmiddels aan het werk in de robotica sector. Tijdens mijn studenten tijd heb ik werktuigbouwkunde gestudeerd en vele jaren plezier gehad ook als speler bij Pusphaira. Na in mijn jeugd ervaring op te hebben gedaan als trainer ben ik in 2015 begonnen met het trainen van de lagere dames teams van Pusphaira. In 2017 ben ik doorgestroomd naar de hoofdtrainer rol van de dames afdeling en ben ik met name bezig met het trainen en coachen van dames 1 op de dinsdagen, donderdagen en zondagen.

Sinds ik klein was ben ik altijd heel erg geïnteresseerd geweest in de tactische kant van het voetbal maar na zelf ook veel bezig te zijn met fitness ook heel erg geïnteresseerd in het optimaliseren van conditie, kracht en blessurepreventie. Ik probeer altijd bezig te zijn met zowel mezelf als de dames nieuwe dingen te leren, zo zijn we bijvoorbeeld als groep bezig om samen ons spel idee te verbeteren door samen video analyses te doen. Ook ben ik zelf student geweest en heb ik een bestuursjaar binnen Pusphaira gedaan, dus ook ik weet dat er bij Pupshaira veel meer te doen is dan alleen voetballen, als hoofdtrainer zet ik mij ook graag in om de gezellige cultuur die er binnen Pusphaira heerst te behouden. Bij de dames werken we er dan aan om tijdens trainingen en wedstrijden geconcentreerd en serieus te zijn, maar buiten het veld zorgen we dat we een grote gezellig groep zijn die veel dingen samen doen!

——————————————————————————————

Coen van Doodewaard
Trainer/Coach Pusphaira Dames 2

Ik ben Coen van Doodewaard, 23 jaar oud en inmiddels vierde jaars student technische bedrijfskunde op de Fontys hier in Eindhoven. Sinds een jaar ben ik lid bij Pusphaira en speel ik zelf in de selectie bij de heren. Al sinds de jeugd speel ik als centrale verdediger en probeer vanuit deze positie het team te coachen om beter te voetballen. Vanuit hier komt dan mijn interesse in het trainersvak. In de jeugd heb ik geholpen met het training geven aan jeugdteams en haalde ik voldoening aan het beter laten voetballen van een team.

Dit jaar zal ik de lagere elftallen van de dames binnen Pusphaira trainen op de dinsdagen en donderdagen. Waar mogelijk zal ik hen coachen op de zondag tijdens de wedstrijden. Ik kijk uit naar een mooi seizoen waarin veel gevoetbald kan worden en we met z’n allen een leuke tijd gaan hebben met veel voetbalplezier!

——————————————————————————————

Leontien Cremers
Keeperstrainer Dames

Mijn naam is Leontien Cremers en ik ben sinds 2013 lid van Pusphaira. In de 6 seizoenen als wedstrijdlid heb ik altijd als keeper gespeeld in verschillende dameselftallen. Nu, na zo’n 10 jaar zelf gekeept te hebben (waarvan 6 bij Pusphaira) stop ik als voetbalster vanwege blessureleed, maar ga ik graag door om andere keepsters te helpen bij hun ontwikkeling onder de lat door ze training te geven. In de afgelopen 10 jaar heb ik zeker 10 verschillende keeperstrainers tegenover me gehad, waarbij iedere trainer wel weer andere aanvullingen had om mij beter te maken. Hopelijk kan ik die kennis nu bundelen en overbrengen op huidige en toekomstige keepers bij Pusphaira.