Wie zijn wij?

Geschiedenis
Eindhovense Studenten Voetbal Vereniging Pusphaira ([poesfajra]) is één van de grootste studentensportverenigingen van het Studentensportcentrum van de Technische Universiteit Eindhoven. De vereniging is in 1965 opgericht. De naam Pusphaira komt uit het oud Grieks; pus betekent voet en spheres betekent bal.

De teams
Er wordt bij Pusphaira gevoetbald op verschillende niveaus: er is de selectie (P1 en P2) voor degenen die hun leven geven voor de sportieve prestaties van de vereniging, en er zijn lagere elftallen, die vooral met gezelligheid in het vaandel voetballen. Er zijn ook 2 damesteams van verschillende niveau’s.

Wedstrijden en zondagen
De competitie vangt begin september aan en eindigt in april of mei. Wel starten in augustus al de bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden worden op zondagen gespeeld. Thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark de Hondsheuvels. Alle teams spelen competitie onder auspiciën van de KNVB. De kantine blijft zondagen tot 19:00 open, tegen het eind van de avond gaat vaak de disco bal aan en worden er vele drankspelletjes gespeeld. De barcommissie heeft de controle over de muziek.
Het is niet zeldzaam dat een groepje leden samen gaat eten en op zondagavond tóch weer in de stad eindigt.

Trainingen
Naast (competitie-)wedstrijden worden er trainingen gegeven. Voor de trainingstijden van dit seizoen verwijzen we je naar deze pagina.
Vooral na de donderdagavond training wordt er nog vaak geborreld, de Pusphaira-gezelligheidstrein begint in het Sportcentrum en eindigt vaak in de vroege uurtjes in de kroegen op Stratumseind.
Speel je nog bij je oude club of ben je in het weekend nog thuis? Je kunt je ook inschrijven als trainingslid!

Voor en door studenten
Naast trainingen en wedstrijden worden er vele activiteiten georganiseerd door de commissie’s en het bestuur (zoals een jaarlijkse kroegentocht, sinterkerst, nieuwjaarstoernooi, seizoensafsluiting, het IT-toernooi, 5×5 toernooi en nog veel meer). Deze activiteiten vinden zowel doordeweeks als in het weekend plaats. We zijn een informele, gezellig vereniging voor en door studenten! De scheidsrechters, barpersoneel, clubavonden, de website, … alles regelen we zelf. Het bestuur wisselt elk jaar en bestaat uit (ongeveer) 5 leden. Lijkt het je leuk een commissie te doen? Kijk eens op onze commissiepagina, of spreek een bestuurs of commissielid aan in de kantine.

Enthousiast geworden? Schrijf je hier in!
Nog vragen of een keertje vrijblijvend mee trainen? Mail ons: bestuur@pusphaira.nl.