VR1: Team van de week

posted by Bestuur
maandag, november 25, 2019

Gisterochtend om 8:10 uur wordt er door Dames 1 verzameld voor de wedstrijd tegen SC ’t Zand Dames 2. Ja, dat leest u goed, 10 OVER 8! En dat voor een zondagochtend! En wie is er nou op zondagochtend om 8 uur op de weg? Precies, helemaal niemand, waardoor de eerste dames door meezittende stoplichten en kruispunten al om 8:00 uur aankomen. En voor deze vroegte en alle nog half slapende koppies is er al behoorlijk wat hectiek, want om 8:05 uur krijgen we bericht dat Sanne net wakker is geworden. Gelukkig zijn er al veel dames op tijd aanwezig, dus de eerste auto vertrekt meteen om Sanne thuis op te halen. Volgende week staat haar hiervoor een adtje vleermuis te wachten. De tweede auto volgt snel daar achteraan, want door een tekort aan auto’s moesten er vier dames met de trein, die dus nog opgehaald moeten worden bij het dichtstbijzijnde station. Maak je geen zorgen over eventueel langere reistijd van deze dames, want ook zij moesten om 10 OVER 8! op het station zijn.

Afijn, uiteindelijk zitten we allemaal goed en wel in de kleedkamer, en niet eens zo veel later dan gebruikelijk. De tenues waren gewassen door P3, en hoewel Sophie erg haar best had gedaan om hun tenues perfect te wassen en netjes op te vouwen (zelfs voor zover mogelijk op nummer gesorteerd!) om te laten zien hoe het óók kon (vooroordelen, wat?!), was dat nergens voor nodig! De shirts waren netjes opgevouwen, sokken gesorteerd en alles rook heerlijk naar bloemetjes. P3, bedankt! De sfeer zit er in de kleedkamer in ieder geval beter in dan vorige week, dus dat betekent hopelijk ook veel goeds voor de wedstrijd.

De wedstrijd begint goed, we hebben de toss gewonnen en mogen dus met onze rug naar de extreem laaghangende zon voetballen. De vlagger van de tegenstander was hierdoor (of door het tijdstip) schijnbaar erg van zijn apropos, want hij liep naar onze helft. We beginnen voetballend ook goed, wat resulteert in veel voetballen op hun helft en twee kansen voor Vrenken in de eerste vijf minuten. Rond de 10e minuut krijgen we een corner mee, die Vrenken mooi richting tweede paal schiet. Na wat heen en weer geflipper in de 16 plaatst Bente de bal naast de keeper in het net, 0-1 voor ons! Helaas wordt het even later 1-1 doordat Tessa het bos in wordt gestuurd en haar tegenstander de bal in ons net schiet. ’t Zand blijft veel en hoog druk zetten en kan met vlagen veel heen en weer tikken, maar omdat onze voorhoede een paar tandjes sneller is dan hun verdediging kunnen er wat balletjes diep gegeven worden wat redelijk wat kansen geeft. We spelen regelmatig op hun helft, en we krijgen een aantal vrije trappen mee door de erg pro uitziende scheids, wat ook weer leidt tot meer kansen. Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft weten we er gelukkig ook een paar af te maken. Zo geeft Xenia een mooie bal op Vrenken, die met de bal richting corner loopt en vanuit daar een strakke bal voor het doel geeft die Iris kan binnenschieten voor de 1-2. Vlak daarna maakt Vrenken de 1-3, op aangeven van Bente. Deze bal begon bij Leo, die een doeltrap door de lucht richting Sophie speelde, na een paar keer stuiteren kreeg Sophie de bal onder controle en passte hem naar Tessa, die hem tussen de verdediging door diep op Bente gaf. De laatste minuten van de eerste helft zijn nog weinig spannend en zo gaan we met een 1-3 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft begint voor ons matig, we spelen voornamelijk op onze helft en krijgen flink wat kansen van ’t Zand om de oren. We zijn dan dus ook vooral aan het verdedigen. Gelukkig pakt Sophie, net als in de eerste helft, de duels op het middenveld sterk aan, is Rachel de kansen van ’t Zand aan het wegwerken, is Leo scherp aan het keepen en staat Yanelle, die in plaats van de te laat wakker geworden Sanne rechtsback staat, goed te verdedigen. En hoewel we voornamelijk op onze helft staan, lukt het ons wel om een aantal keer op hun helft uit te breken. Zo speelt Tessa de bal precies tussen de verdediging en Iris door, wat een 1 op 1 op de keeper zou betekenen, maar zodra Iris begint te lopen krijgt ze een voet voor haar enkel, doorgebroken speler, gele kaart voor de verdediger die Iris pootje haakte. Die kans krijgen we helaas niet meer terug, wel een vrije trap net over de middenlijn en het spel is dus weer even op hun helft. Wat later gaat helaas een goed schot op doel van Vrenken mis en gaat een kopbal uit de corner, ook van Vrenken, net naast het doel. We spelen overigens nog steeds voornamelijk op onze helft. Britt zat erg lekker in de wedstrijd, maar zij en Xenia worden er toch uit gewisseld voor Suus en Lieke. Die spelen allebei gelukkig ook sterk en van het ledenweekend van Totelos is bij Suus niks te merken. Even later worden Iris en Tessa er uit gewisseld voor Aline en Sanne. Aline kwam in het veld met één taak, scoren. Helaas lukt dit niet, al krijgt ze wel een aantal kansjes. Ze was helaas ook al de deken uit de kleedkamer vergeten, waardoor de nieuwe dames op de bank het moeten afzien in de kou. Sanne zit er verdedigend gelukkig meteen gelijk tussen, wat zeker nodig is in deze wedstrijd. Nel is ook al de hele wedstrijd erg sterk aan het spelen en zat overal goed tussen en met dit sterk verdedigende werk weten we de tegengoals te beperken tot die ene uit de eerste helft. Hoewel er nog een aantal kansen voorbij komen van Suus, Lieke, Aline en Sanne lukt het ons niet meer om nog te scoren en dus gaan we ook de tweede helft met 1-3 van het veld af. 3 punten gepakt!

Na de wedstrijd moeten er weer wat dames naar de trein gebracht door Urp, die ook al door haar live blog op whatsapp (waardoor dit uitgebreide verslag) en haar support vanaf de bank een grote bijdrage heeft geleverd aan deze wedstrijd, Urpie bedankt! En terwijl Sophie in slaap valt in de trein, vergeten we bijna Britt mee terug te nemen naar Eindhoven.. We kijken terug op een vermoeiende maar goede wedstrijd!