Heren 2: Team of the Week!

posted by Bestuur
donderdag, december 5, 2019

Zoals tegenwoordig de standaard is bij P2, wordt er weer veel te vroeg verzameld in de kantine. Misschien had het deze keer wel een reden: we moesten voor onze wedstrijd nog een halve Tour de France fietsen naar Aalst. De race was een lange tijd spannend. Waar de kopgroep een lange tijd ver vooraan lag, is deze bij de eindsprint toch nog ingehaald door enkele renners die eerder in een sjaspatat leken te zijn beland. Toch kwamen deze renners, uitgeput maar voldaan, als eerste binnen op Sportpark de Aalstervelden, waar ze vriendelijk onthaald werden door de mensen die nog in alle rust een tosti in de kantine hebben gehaald en toen in de auto zijn gestapt. Pusphaira was aanwezig en er moest blijkbaar ook nog een voetbalwedstrijd gespeeld worden. Na onze voetbalschoenen eerst kletsnat gelopen te hebben op een soort hybride modder-sneeuw veld, konden we naar het kunstgrasveld. Hier zou het moeten gebeuren. Hier moest de koploper ingemaakt worden om een kans op het kampioenschap te behouden. De wedstrijd begon voor ons goed. In de eerste 10 minuten kregen we immers geen doelpunt tegen en schoten we af en toe zelfs een bal tussen de palen. Vervolgens moeten we gedacht hebben dat het tijd was voor een middagdutje, want binnen 20 minuten ging het van 0-0 naar 5-0 voor DVS. Ergens in deze tijd heeft Wan-Bisakka ook nog een geel kaartje mogen ontvangen. Tactisch heel sterk, want dat betekent dat je 10 minuten op de bank mag zitten. Gelukkig was het tijd voor rust. Met de warme thee in onze handen ervaarde we een speciaal moment: Radman was eindelijk een keer stil. Helaas werd dit moment al snel verpest door de uitleg van een nieuwe tactiek. Met de bekende instelling: ‘De tweede helft is van ons!’ stapten we het veld weer op. Muse moet jaloers op James’ tijd op de bank geweest zijn, omdat ook hij een gele kaart in ontvangst mocht nemen. Gek genoeg kwamen we snel hierna op 5-1, en later in de wedstrijd ook nog op 5-2. Toch voelde het als een verlossing toen de scheids de wedstrijd affloot. Nu het kampioenschap nagenoeg onhaalbaar was geworden, was het Radman zelf die met de juiste conclusie kwam: ‘Now you can drink as much alcohol as you want!’ Ook Tom liet menig P2 hart sneller kloppen door een wijze uitspraak: ‘Ze verkopen hier broodje bal in de kantine’. Wat volgde was hun eerste goede balcontact van de zondag.
Moedig P2 aankomende Zondag (8 december) aan om 12:00 op de hondsheuvels in hun wedstrijd tegen Rood Wit’67!